10.000 óra

Olvastam egy postot sytka blogján, aki olvasott egy cikket az IPM-ben.

Nosza olvastam én is egy cikket az IPM-ben, és írtam egy gyors postot ide.

Egymás hite által épülünk… vagy blogja által… ? :-)

Na mind1.

A lényeg: a siker titka a szorgalom.

Kutatók kutattak, és megállapították, hogy minden kiemelkedő teljesítmény mögött, legyen az gazdasági, művészeti, politikai – legalább 10.000 befektetett munkaóra áll. Tehetség, lehetőségek + 10.000 munkaóra. Ez még Moczartra is igaz az IPM cikke szerint, mert hiába volt csodagyerek, az igazi klasszikusait mind 10.000 óra után írta.

Amin elgondolkodtam – már megint a misszió.

Ahhoz, hogy igazán nagy dolgot vigyünk véghez az Úrért, a gyülekezetünkért, a missziónkért, a tálentumaink, a Szentlélek munkája, az Isten Igéje, stb. stb. mellé azt hiszem nekünk is be kéne vállalni azt a bizonyos 10.000 munkaóra befektetést. Mert azt hiszem, a keresztényekkel az az igazán nagy baj (vagyis az egyik a sok közül), hogy befektetés nélkül akarnak nyereséget, vetés nélkül aratást, munka nélkül eredményeket, profi szervezés nélkül profi alkalmat, hívogatás nélkül tömeget, közbenjárás és életközösség nélkül megtérőket, tanítványozás nélkül tanítványokat… és ez nem megy. Mert nem életszerű, nem tudományos, és nem is biblikus.

10.000 munkaóra kell a sikerhez, a komoly eredményekhez.

Ez 1250 db 8 órás munkanap.

Kb. 3,5 év egyfolytában, életközösségben. (Most, hogy kiszámoltam, be is ugrott azonnal, hogy Jézus kb. 3 évig nevelte a tanítványait. Ez ugyan 9,2 órás munkanapoknak felel meg, de ennyi belefér, hogy stimmeljen a nagy elméletem :-)

5,2 év, ha 40 órás munkahetekkel számolunk – ez nagyjából a mi léptékünk.

Ha munka, család, tanulás mellett, napi két órát adunk az “Úrnak” az év minden egyes napján, amikor készülünk, képezzük magunkat, Bibliát olvasunk, imádkozunk, missziózunk, a gyülekezetben vécét pucolunk… akkor 13,7 év.

És persze ez nem 13,7 év “jelenlét” vagy “részvétel az istentiszteleten” – hanem intenzív tanulás, felkészülés, közbenjárás, bizonyságtétel, hívogatás… vagyis valóságos erőfeszítés, aktivitás, befektetés, munka!

Akkor képesek lennénk nagy dolgokat véghezvinni Isten dicsőségére.Mint a régi nagyok – akik mögött szintén tuti megvolt ez a 10.000 óra… Spurgeon, Moody, Wesley, Whitefield, Graham…

Huhh, de hol vannak az ilyen keresztények manapság?!?!?!?

Lehet jelentkezni!

Beállni a sorba!

Érdemes! :-)

6 hozzászólás a régi Tonhal blogon – ha érdekel, kattints ide!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük