A jövő/jelen(?) kiber-gyülekezetei

Dolgozok egy tréning-anyagon az internet és a misszió kapcsolatáról, amelynek egyik forrástanulmányát a napokban publikáltuk magyarul a TONHALON, a Pásztorbot Magazinban. Egy gondolat – a cikk alapján – a jövővel, vagy talán a jelennel (?) kapcsolatban:

“Sokan fognak vallási információkat keresni az interneten, meghozni a döntésüket Krisztus mellett online, és online utógondozásban részesülni. Lesznek, akik maguk merítkeznek be (ahogy muszlim háttérhívőkkel is megtörtént), mások kiber-gyülekezetekhez csatlakoznak, mások online és offline Bibliakörökhöz csatlakoznak, vagy kis csoportban fognak dicsőíteni a családjukkal. Emberek milliárdjai számára lesz a mobiltelefon és a PDA a fő eszköz arra, hogy többet tudjanak meg Istenről.”

El tudom képzelni, hogyan reagálnának erre a hagyományos egyház vezetői és tagjai – hiába, ők már nem ehhez a generációhoz tartoznak. De vajon képesek lesznek-e támogatni egy olyan egyházi/gyülekezeti modellt, amely már nem az övék?! A “régi” nélkül ugyanis kötve hiszem, hogy az újnak lesz történelmi, erkölcsi és szervezeti tartóereje.

Én mindenesetre már ebben a generációban élek, még ha kicsit idősen is – hiába vagyok 34 éves, ez már sok ennek az új kornak. De elköteleztem magam az új, online, poszt-posztmodern vagy már ki tudja, milyen generáció szolgálatára. És ez a blog is valami ilyesmit hivatott szolgálni. Remélem lesz, akit érdekel, és aki nem a kritikát, hanem a kapcsolódási pontokat, az előrejutási lehetőségeket és az építő gondolatokat keresi és osztja meg itt.

18 hozzászólás a régi Tonhal Blogon – kattints ide!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük