Angyal szeretnék lenni

Sokan sokféle álmot álmodnak az angyalokról. Teológizálunk, elmélkedünk, vitázunk, mit csinálnak, kik lehetnek. Aztán a még zavaróbb kérdés, hogy mit fogunk csinálni a halálunk után? Mi lesz a “mennyben” az az “Istennek való szolgálat”, a “dicsőítés”… mertvalahol mindenki érzi, hogy egy vég nélküli istentisztelet az örökkévalóságban elég egysíkú lenne.

Tegnap láttam egy filmet. Az első két perc után nem gondoltam, hogy végig fogom bőgni… a legjobb film, amit az utóbbi években láttam. És ha ez várna ránk a halálunk után – bár lehet, hogy baj van velem – szívesen választanám! (Mármint a jókat, természetesen :-) Szívesen lennék ilyen védőangyal, akinek az a dolga, hogy vigyázzon az emberekre, aki hallja az élet igazi dallamát, aki harcol és ha kell az életét áldozza egy ember megmentéséért – legyen az bármilyen szörny is, mint INK.

Szóval ez a film címe. Nem találtam semmilyen infót, még egy blogbejegyzést sem magyarul a filmről, senki nem hallott még róla… de remélem, ezután sokan meg fogják nézni. Akkor is, ha az első jelenet nem épp azt sejteti, hogy valamiféle magasztos álmot látunk majd arról, miért is érdemes egyáltalán élnünk. Hogy miről is szól ez az élet. Remélem, lesz sok keresztény gyülekezet, ifi és filmklub, ahol levetítik majd ezt a filmet, sok evangélizáció, amelyen emberek térnek majd meg, mert régen készült ilyen jó film, ami ennyire alkalmas lenne erre. Ajánlom mindenkinek. Mert amióta láttam, angyal szeretnék lenni.

Bár tudom,  ezt kellene tennünk már ebben az életben is, mégha nem is ugyanilyen módon. De a lényeg, a cél, a tét ugyanez!

ink

5 hozzászólás
 1. pappmiki
  pappmiki says:

  Sajnos a filmet még nem láttam.
  Viszont részemről jobban örülök, hogy megváltott, hogy Isten gyermeke lehetek, mintsem angyal.
  Félreértés ne essék csodálatos teremtményei az Úrnak az angyalok, de a keresztények (megváltottak) a Biblia szerint fontosabbak az Úr szemében (1Kor. 6,3; Zsidó 1,14).
  És természetesen nem csak az Isten imádása lesz a “dolgunk” az örökkévalóságban, hanem elsősorban az ami most is: Mások felé szolgálni.

  Válasz
 2. Balázs
  Balázs says:

  Véletlenül akadtam rá a film trailerére a youtubeon és nagyon megfogott a látványvilága, meg láttam hogy ilyen low-budget egyenesen DVD-re kiadás, de gondoltam adok neki egy esélyt. hát jól tettem, mert én még olyat nem éltem át amit ez a film nyújt.
  Csak hogy értsétek az erőt ami ebben a filmben van: én sok filmet szoktam nézni, médiaszakon is vagyok, és általában egy filmet egyszer végignézek és utána már ha még egyszer megnézem, nem igazán hat rám úgy ahogy az elején, mert ismerem, mert tudom mi fog történni…és nem lep meg nagyon – sokáig kivételt képezett a Mátrix trilógia, de akkor még inkább mint akciófilmet néztem :D.
  Namármost amikor elkezdtem nézni az Inket még kicsit mosolyogtam is 1-2 helyen, hogy kicsit amatőrös a dolog…de ahogy haladt a sztori és ahogy előjött az üzenete a filmnek egyre jobban kezdett elragadni…..és mire a film végéhez értem már 3szor sírtam el magam. Azt hittem hogy itt vége a hatásnak…de utána csak bizonyos jeleneteket elég votl megnéznem a filmből…és újra könnyek jöttek elő…és újra…és újra….olyan ereje van ennek a filmnek, amit még életemben nem tapasztaltam és ezért ajánlom mindenkinek hogy nagyon gyorsan nézze meg egy nyugodt délutánon, mert muszáj.

  Abszolút kötelező darab

  Válasz

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük