LETÖLTÉSI LINKEK:

Ez a tartalom csak regisztrált tagjaink számára elérhető.
Kérjük regisztrálj itt (ingyenesen) - vagy ha már regisztráltál, lépj be ide kattintva!

C. H. Spurgeon: Az Üdv üzenete I-IV.

Charles Haddon Spurgeon, a „prédikátorok fejedelme” a legnagyobb hatású igehirdetője az egyetemes keresztyén egyháznak. Harminc évi szolgálat után a nyolcezer főt befogadó Tabernákulumban azt mondhatta: „Hálát adok Istennek, hogy egyetlen olyan prédikációt nem kellett elmondanom, amikor nem tért volna meg legalább egy ember!” Hetente tizenöt-húsz alkalommal állt fel a szószékre, sokszor két óra hosszú prédikációit azonban soha nem unták hallgatni, ami köszönhető volt annak a közbenjáró imaközösségnek is, amely szolgálatát folyamatosan kísérte. Prédikációiból azóta is sokat tanulhatunk: ahogyan az Igét hasogatta, ahogyan a hallgatói kimondatlan kérdéseire szisztematikusan megfelelt, ahogyan vitába szállt a tévhitekkel és tévtanításokkal, amilyen logikusan felépítette beszédeit és amilyen szenvedéllyel igyekezte meggyőzni hallgatóit Krisztus igazságáról, az ma is példa értékű.

A század elején a „Vasárnapi Tanító” című baptista folyóiratnak volt egy melléklete „Az üdv üzenete” címmel, amely Spurgeon prédikációit tartalmazta. Megpróbáltuk összegyűjteni az összes akkor megjelent, teljes szövegű prédikációt, ebből állt össze ez az 1500 oldalas, magyar nyelven egyedülálló Spurgeon-gyűjtemény, amelyet egyelőre elektronikus formában, négy „kötetben” bocsátunk útjára. Minden igehirdető, tanító és igényes keresztyén ember meríthet Isten Igéjének mélyéből Spurgeon száz évvel ezelőtti, mégis meglepően aktuális üzenetei által.

A négy PDF formátumú ebook linkelt tartalomjegyzékkel rendelkezik. A kiadvány nyelvezete az eredeti maradt, nem javítottuk át!