Hírek és infók a házunk tájáról

Kedves Barátaink,

az utóbbi időben megritkultak az apcseles cikkek, mert nagyon-nagyon sokat dolgozunk, ráadásul néhány igazán nagy jelentőségű projekteken, melyeknek hosszú távú kihatásai lesznek mindarra, ami akár a személyes életünket, missziós és gyülekezetplántálási terveinket, akár az APCSEL29 jövőjét meghatározzák.

Most csak néhány gyors hírmorzsa, hogy lássátok, mi történt-történik körülöttünk.

1.) Előadások és tréninganyagok

A Generáció-fókuszú tréninganyag befejezése már több mint egy éve tolódik, egyszerűen nem volt elég időm rá. Azonban az utóbbi hónapokban egyre több meghívást kapunk kifejezetten iskoláktól, hogy tartsunk előadásokat a Z-Generációról gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak – úgyhogy már csak ezek miatt sem tudom tovább tolni magam előtt ezt a feladatot, a jövő év első hónapjaiban mindenképpen elérhetővé válik az erről szóló új tréninganyagunk. Ebook mindenképpen lesz belőle, a többit meglátjuk – talán nyomtatott könyv és videós tréninganyag is.

A másik olyan projekt, ami szintén be van ütemezve, a kreatív tanításról szóló tréninganyagunk és oktatócsomagunk második, alaposan kibővített kiadása. Mivel nyakig benne vagyunk egy iskolalapítási munkában is, Eszterem pedig a jövő év elején három hónapot Finnországban fog tölteni egy pedagógiai szakmai program keretében, bőven lesz új és kifejezetten friss, gyakorlatias anyagunk az új kiadáshoz. Azonban ennek az évnek a hozadéka, hogy az új kiadás már sokkal inkább lesz általános oktatói-pedagógiai irányultságú csomag. Míg az első kiadás 90%-ban inkább a bibliaoktatásról szólt, a tavasz végére tervezett második kiadás már legalább felerészben iskolai, és akár az otthontanulással kapcsolatos anyagokat és módszereket fog tartalmazni.

2.) Társasjátékok

Akik közelebbről ismernek, tudják, hogy ez az év meghatározóan a társasjáték tervezésről és kiadásról szólt számomra. Még az előző témához kapcsolódó információ, hogy dolgozunk több iskolai társasjáték fejlesztésén, valamint egy kifejezetten bibliai oktató társasjátékon is.

3.) Szoftverfejlesztési munkák

Végre kimozdultunk a holtpontról a churchresponder fejlesztésével kapcsolatban, illetve benne vagyunk egy mobil applikációs fejlesztésben is, amelynek hozadékaként reményeink szerint a jövő év első felére elindulhat a gyülekezeti állapotfelmérő alkalmazásunk is.Ezzel kapcsolatban is egyre több meghívást és felkérést kapunk, úgy látom, egy ilyen átfogó elemzés sokat pezsdíthet egy közösség életén, képes mobilizálni és fókuszálni a gyülekezet tagjainak figyelmét és elkötelezettségét.

Mivel mindkét alkalmazást szeretnénk már a legújabb trendeknek megfelelő szoftverkörnyezetben fejleszteni, és elsősorban mobileszközökre optimalizálni, ez sok újratervezést, még több munkát és költséget jelent – de haladunk.

Mindeközben pedig folyamatosan dolgozunk gyülekezeti és egyházi honlapok fejlesztésén is – jó érzés a sok pozitív visszajelzés a közös munkákkal kapcsolatosan.

4.) Apcseles cikksorozatok

Két olyan témán dolgozok, amelyből egy-egy tematikus cikksorozat fog hamarosan elindulni a honlapunkon. Az egyik a Z-generációs témához kapcsolódik, de a tréninganyagtól különbözni fog a fókusza: arról fog szólni, hogy hogyan tudjuk megszólítani Isten üzenetével kifejezetten az Y és Z generáció tagjait. Ez egyfajta módszertani ötlettár lesz, amit akár igehirdetésekben vagy ifimunkában lehet majd hasznosítani.

A másik sorozat kicsit elméletibb jellegű lesz: lassan két éve foglalkozom a 21. század nagy globális, társadalmi, gazdasági kihívásainak kutatásával. Meggyőződésem, hogy keresztényként ismernünk és értenünk kell a világot és a kort, amelyben élünk, amelyben felelősségünk van és lehetőségeink adatnak. Szeretnék egy-egy cikkben különböző témákat felvetni ezekről a mindannyiunkat érintő globális változásokról, s rájuk valamiféle bibliai választ keresni.

5.) Támogatási kampány januárban

Ahogy azt az év elején jeleztem, az APCSEL29 működésére, a szolgálatunk támogatására éves támogatásokat várunk, és minden év legelején gyűjtünk – ezért “cserébe” minden anyagunk ingyenesen elérhető és letölthető. (Ez egyébként érvényes a most készülő új generációs tréninganyagra is, ami szintén ingyenesen lesz elérhető a honlapunkon.) Sok támogatási felajánlást kaptunk, amelyeknek közel a fele teljesült is az év során – nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik bármilyen kisebb vagy egészen jelentős összeggel, bátorító szavakkal és imádságokkal hozzájárultak ahhoz, hogy az APCSEL29 2016-ban is működhessen.

Ezt a működési rendszert a 2017-es évre is visszük tovább, ezért már most szeretném jelezni, hogy januárban szeretnénk meghirdetni a támogatásgyűjtő kampányunkat. Aki először vagy újra szeretne segíteni nekünk anyagiakban (is), annak éves támogatására januárban számítunk. Köszönjük!

6.) Megvásárolható teológiai könyvek

Végezetül egy gyors hír: kiárusítom a könyvtáram egy részét – ennek részleteiről és hátteréről a hivatkozott oldalon részletesen is írok. Így elég sok, köztük számos már nem kapható teológiai könyv, lexikon, kommentár megvásárolható. Aki szeretné a könyvtárát bővíteni, az kattintson ide!

0 válaszok

Szóljon hozzá Ön is!

Véleménye vagy kérdése van? Beszélgetne velünk?
Írjon bátran, és válaszolunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.