133 NAPOS LELKI DIÉTA

Szeretnék elmondani egy történetet – egy igaz történetet!

A hegyekben élt egy ács a feleségével. Született egy fiúk, aki 21 éves koráig nem járt iskolába, mert otthon kellett segíteni öreg szüleinek. Gyertyafénynél tanult olvasni. 21 évesen ment el iskolába, és hat év alatt lediplomázott jogászként. Közben dolgozott malomban, eladóként, postásként, katonaként. Nyitott egy ügyvédi irodát, és egy év alatt tönkre is ment. 16 évbe tellett, hogy minden adósságát visszafizesse. Beleszeretett egy lányba, eljegyezte, de a lány felbontotta az eljegyzést és lelépett. Jelöltette magát a megyei közgyűlésbe, de nem jutott be. Elvett egy nehéz természetű nőt, akivel nem volt túl boldog a házassága. Négy fiúk született, ebből három meghalt a felnőttkor elérése előtt. Újra indult a megyei választáson, de megint vesztett. Újraindította ügyvédi praxisát, majd 47 évesen újra indult pártja jelöltlistáján, és megint vesztett.

Íme egy ember: 22 éves koráig összesen 1 évet járhatott iskolába, óriási adósságai voltak, elvesztette a szerelmét, a gyermekei sorra meghaltak, akárhányszor indult választásokon, mindig veszített. Kudarcot kudarcra halmozott.

DE NEM ADTA FEL!

51 éves korában a republikánusok elnökjelöltje lett, és nyert.
És a következő két ciklusban is nyert.
12 éven át volt az USA elnöke.
A neve: Abraham Lincoln.
Az ő nevéhez fűződik a rabszolgaság eltörlése.

Hogyan sikerülhetett neki? Talán szerencsés volt?!

Szó sincs róla! Amikor elbukott felállt, és újra kezdte. Ha kellett, századszor is! És nem adta fel!

Olvastam egy erőt adó gondolatot – sajnos a forrása ismeretlenként volt megjelölve:

 Ha küzdesz, veszíthetsz, benne van a pakliban. De ha nem küzdesz, már biztosan veszítettél!

A mai lecke ez: a sikeres és a sikertelen ember között nem a kudarcok száma a különbség – hanem mindig a kudarcokhoz való hozzáállás. Ez pedig mindig az identitásunkból fakad! Tanulj a hibáidból és a bukásaidból, és kezdd újra, ezúttal igazabb, bölcsebb, hatékonyabb módon!

Róma 5:3-4:

“De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet;”