Van egy olyan tulajdonság, amely minden valódi értéket létrehozó ember közös tulajdonsága – ez pedig a jövő-orientáltság. Enélkül nem lehet vezetni, sem közösséget, sem embereket! Készült egy átfogó tanulmány 3300 befolyásos vezetőről a világ minden tájáról, szakmailag széles körben – és az egyetlen olyan tulajdonság, amely kivétel nélkül MINDEN vezetőben megvolt, mind a 3300 esetben, az megint csak a jövő-orientáltság volt. A vezetőknek van egy nagyon világos képe arról, hogy hová tartanak – különben senki nem követné őket! Lehet ezt előrelátásnak, látásnak, víziónak is nevezni. Az érett, vezető mentalitású emberek onnan ismerhetők fel, hogy mindig van perspektívájuk, jövőképük a magánéletükkel, a családi-, társadalmi életükkel és természetesen a szakmájukkal, foglalkozásukkal, karrierjükkel kapcsolatosan is. Ez a jövőkép mindig szebb, jobb és gazdagabb, mint a jelen, amiben élnek – hiszen a pozitív változást tudják csak alternatívaként elfogadni az életükre nézve. És amit látnak, afelé is törekednek.

A jövő-orientált emberek elsősorban a jövőjük építésével foglalkoznak. Ezzel szemben áll két csoport: az egyik a múltjába temetkezik, a másik pedig a jelen kiélvezését választja fókuszául. A jövő-orientált emberek elsősorban azzal foglalkoznak, hová akarnak eljutni, és nem azzal, hogy honnan jöttek, vagy épp ebben a pillanatban hol tartanak. Természetesen ezek is fontosak – de ők mindig előre néznek, és tovább látnak.

Azt mondják a hozzáértők, hogy az embereknek jó ha 10%-a ilyen típusú, vagyis őszintén jövő-orientált. Honnan lehet ezt tudni? Van egy nagyon egyszerű kérdés, amire ha tudsz most azonnal válaszolni, kerek, egész mondatokban, akkor közöttük vagy! A kérdés így hangzik:

– Hol leszel, hogyan fogsz élni, mit fogsz csinálni öt év múlva? Mik lesznek a legmarkánsabb különbségek az öt évvel későbbi, és a jelenlegi életedben?

A jövő-orientált emberek sokszor elképzelik, hogyan AKARJÁK látni az életüket 1-2-5-10 év múlva. Terveznek – de nem álmodoznak! Elkötelezettek az iránt, hogy a terveiket, a jövőképüket megvalósítsák. A jövő-orientált emberek el tudják mondani, mit tesznek éppen most azért, hogy ezt a célt elérjék – és mit fognak tenni érte a jövő hónapban és a jövő évben. Aki csak álmodozik, annak nincsenek válaszai arra, hogy milyen lépések fogják elvezetni őt oda, ahol lenni szeretne. A múlt- és jelen-orinetált embereknek homályos a jövőképe. Nincsenek részletek, apróságok, és főleg nincsenek kidolgozott akciólépések, feladatok, határidők. Az ilyen emberek bizonytalanok abban, hogy hová tartanak és mi lesz velük, belőlük. Ezzel szemben az érett emberekben van egy egészséges bizonyosság a sorsuk felől – mert vannak céljaik.

MIT LEHET TENNI – ha még nem jellemző ránk a jövő-orientáltág?

Nos, kezdd el kidolgozni az életed jövőjét! Először nagy vonalakban, 5-10 éves távlatban. Több síkon kell gondolkodnod és tervezned – de úgy, hogy ezek a „síkok” – az életed dimenziói – egymást kiegészítve, harmóniában tudják segíteni egymást abban, hogy el is érd ezt az „eszményképet”. Mik ezek a dimenziók?

Az első a magánéleted, a hobbid, a szabadidőd, az önmegvalósításod, a jellemed, stb.
A második a családod és az életkörülményeid.
A harmadik a szakmai karriered.
A negyedik az Istenért végzett szolgálatod.
Az ötödik a rád bízott munka, szervezet, cég, gyülekezet, közösség.

Próbáld meg elképzelni, megtervezni, hogy milyen leszel ezeken a „területeken” 5-10 év múlva.

Írd is le! Hidd el, ez sokat segít!

Azután el kell kezdeni egyéves szakaszokra lebontani a teendőket.

Kidolgozni, milyen feltételei vannak az egyéves utak megtételének. És hogy miként lesznek ezek a feltételek betöltve.

Határidők, ellenőrző pontok – ilyesmikről már többször volt szó! Vedd elő a célkitűzésről szóló leckéket, és olvasd újra!

Ennek az egész lelki diétának – és a jövő-orientált életnek is a lényege a TUDATOSSÁG! Talán ezt kell leginkább megtanulnunk, ha nem sodródni, hanem haladni akarunk az életünkben, és célba is érkezni!