133 NAPOS LELKI DIÉTA

A legtöbb ember számára ez a kijelentés megalázó lenne. Mert ez azt jelentené, hogy ha valóban minden ember okosabb, akkor én vagyok a világ legbutább embere. Ezzel pedig senki nem szeretne azonosulni. És persze objektíven nem is igaz.

Azonban mi lenne, ha mégis így kezdenél gondolkodni önként?! Persze nem kell ezt szélsőségesen, amolyan egyetemes ítéletként felfogni, hanem kicsit kiegészítve a mondatot, azzal az alapbeállítottsággal néznél minden emberre, hogy minden ember okosabb nálad valamiben!

Ez az önként vállalt előfeltételezés egyrészt alázatra és elfogadásra fog tanítani, másrészt az önfejlesztés egyik legegyszerűbb, és teljesen ingyenes módja.

Nézz úgy a körülötted élő, dolgozó emberekre, hogy valamiben egészen biztosan okosabbak, tehetségesebbek, nagyobbak nálad. És figyeld őket, kérdezd őket, tanulj tőlük, keresd meg azt, hogy miben lehetnek példák előtted!

Ez hihetetlenül egyszerű és egyben felszabadító gyakorlat! Jót, értéket, erősséget keresni a másikban! Rengeteg haszna van ennek! Meglátod, mennyire értékesek és hogy miben erősek a körülötted lévő emberek. Megtanulhatod megbecsülni és nagyrabecsülni embertársaidat! Tanulhatsz tőlük, és ezáltal folyamatosan fejlődhetsz!

Ha van egy kis szabad időd, próbáld megtalálni, mit is „akarnak” tanítani neked a társaid? És ha tényleg törődsz a saját fejlődéseddel, jegyezd is fel. Csak hogy ne felejtsd el, hiszen ha belekezdesz ebbe a gyakorlatba, akkor a körülötted élők pár hét alatt rengeteg kisebb-nagyobb dolgot tudnak a figyelmed, a gondolataid elé hozni, megtanítani, elmélyíteni, hangsúlyozni, fontossá tenni a számodra.

Az a legszebb ebben az egészben, hogy miközben tanulsz tőlük, egyre jobban megérted, megszereted és értékeled az embereket. Egyre csökken a távolság köztetek, és ezzel már nem csak magadat fejleszted, hanem a kapcsolatotokat is.