János harmadik levele


Magyarázó bibliafordítás
Fordította: Szűcs Sándor © 2006-2011.
Letöltés PDF-ben

 1. János, a gyülekezet vezetője, Gájusznak, kedves barátomnak, akit őszintén szeretek!
 2. Drága barátom! Imádkozok érted, hogy mindenben Istenünk áldása kísérjen Téged, munkádban, egészségedben és a Vele való kapcsolatodban egyaránt.
 3. Nagyon boldog voltam, amikor hallhattam testvéreim bizonyságtételét arról, hogy életed mennyire visszatükrözi Isten igazságát és szeretetét.
 4. Nincs annál nagyobb örömöm, mint amikor ilyen bizonyságtételeket hallhatok!
 5. Drága barátom, engedelmességed által Istent dicsőíted akkor is, amikor a saját testvéreiddel teszel jót, és akkor is, amikor az ismeretlen emberek felé szolgálsz.
 6. Ők bizonyságot tesznek a gyülekezetekben arról az isteni szeretetről, amely általad nyilvánult meg feléjük. Isten gazdagon megáld azért, hogy ennyire segíted az utazókat, és úgy szolgálsz feléjük, mintha maga az Úr szolgálna.
 7. Tudd, hogy ezek a testvérek mind Jézus nevét hirdetik a pogányok között, úgy, hogy semmiféle fizetséget nem fogadnak el tőlük,
 8. ezért ha mi segítjük őket, munkatársaikká válunk, és részesei lehetünk annak, hogy az Igazság minél több emberhez eljuthasson.
 9. Korábban már írtam a gyülekezetednek is levelet, de Diofretész, aki nálatok a saját pozícióját félti tőlünk, nem akar közösséget vállalni velünk.
 10. Ettől függetlenül előbb-utóbb eljutok hozzátok is, és akkor az egész gyülekezet előtt rendbe kell tenni Diofretész ügyét, mert az csak az egyik dolog, hogy ellenünk mindenféle hazugságot terjeszt, de a Jézus evangéliumát hirdető testvéreket sem fogadja be, sőt, azt is akadályozza, hogy mások befogadják.
 11. Drága barátom, te ne foglalkozz ezzel az emberrel, hanem ragaszkodj ahhoz, amit Krisztus Urunktól tanultál! Ha valaki Neki engedelmeskedik, az Isten munkatársa az Ő országának építésében, aki azonban gonosz dolgokat művel, az a Sátán munkatársa, és Istennel nem él közösségben.
 12. Demeterről mindenkinek jó véleménye van, sok jót hallottunk róla, amit mi is csak megerősíteni tudunk.
 13. Még sok mindenről kellene írnom,
 14. de remélem nemsokára személyesen is találkozhatunk.
 15. Isten békessége legyen veled! Köszöntenek téged a barátaid, s küldjük mi is üdvözletünket mindazoknak, akiket ismerünk.