Mai véleményformálók…

Megírnátok, kik azok a mai magyar keresztények, akik hatással vannak a mai magyar kereszténységre? Vezetők, pásztorok, missziómunkások, ismertek, ismeretlenek… mindegy a felekezet is. Csak hatásuk legyen!

Vagyis kik azok, akiknek a szavára, dolgaira, szolgálatára ma oda kell figyelni kis magyar hazánkban? Akik letettek vagy letesznek valamit az „asztalra”, akik változásokat generálnak a magyar egyház számára, akiktől lehet tanulni, a szemléletüket, gondolkodásukat érdemes megismerni, és valamilyen területen kiemelkedőt, példaértékűt csinálnak.

UPDATE: még egy kérdés, illetve pontosítás: kik azok, akiknek a véleménye és szolgálata a saját felekezetét/gyülekezetét is túllépi? Továbbra is: mindegy, milyen területen, és nem csak lelkészek neveit várom.

Fontos lenne – riportsorozatot szeretnék csinálni velük.

Köszönöm!

59 válaszok
Újabb kommentek »
 1. Pacz János
  Pacz János says:

  Ismeretségi körömből az alábbi neveket tudnám javasolni:
  Patton Márk Esztergomi Béke Baptista Gyülekezet
  Tóth Sándor Debreceni Új Remény Baptista Gyülekezet
  Rácz Lajos Bicskei Baptista Gyülekezet
  Révész Árpád Szombathelyi Baptista Gyülekezet (véleményem szerint ma Magyarország és a környék legnagyobb evangelistája)
  Durkó István Budaörsi Kőszikla Baptista Gyülekezet
  Fenti személyek mindegyikét Isten felhasználta gyülekezet(ek) alapítására.

  Válasz
 2. Tamás
  Tamás says:

  Most lesz a Középmagyarországi Baptista Nagytábor, az ott tanító lelkipásztorok között nagyon sok „erős név” van. Illetve szerintem a golgotások is figyelemre méltóak, nem csak Budapesten, de pl. Tatabányán is.

  Válasz
 3. pappmiki
  pappmiki says:

  Szia!
  Véleményem szerint a Krisztus Szeretete Egyházból (www.ksze.org) Jim Sanders. Főleg Magyarországon és Erdélyben, de Szlovákia és Szerbia területén is jelentős munkát végez. De ugyanitt az ifi szolgálat területén meg lehet említeni Bálint Csillát, Antal Csabát. A családi misszió területén pedig Bor Ferenc nevét (www.bekevar.fw.hu).
  Illetve a Hit Gyülekezetből Németh Sándor neve mellett sem igazán lehet szó nélkül elmenni.

  Válasz
 4. Phral
  Phral says:

  Véleményem szerint a misszióban ill. az evangélizációban három meghatározó név van ma Magyarországon…. 1, Hit Gyülekezete 2, Krisztus Szeretete Egyház 3, Omega. Ezen kívül vannak még mások is biztosan, akik több-kevesebb sikerrel munkálkodnak.

  Válasz
 5. infaustus
  infaustus says:

  Akikre én szívesen odafigyelek: Szalai András (apologia.hu) és Szabados Ádám (evangeliumi.hu). András és a munkatársai sokat tesznek le az asztalra a hitvédelem terén. Másrészt a MEKDSZ tagokat említeném még meg. Ők pedig olyan értelmiségi keresztények, akik jó hatással lehetnek a magyar közéletre, ill. a gyülekezetekben a mások felé való nyitottságra.

  Válasz
 6. zsemberi-szigyártó gyula
  zsemberi-szigyártó gyula says:

  Kósa István, Szanki refomátus lelkész szorványban van és óriási lelkesedéssel „épít”. Tudna mit mondani misszós tevékenységéről, hiszen országos felméréseket is végzett, igaz, hogy református egyházunkre nézve, de szerintem sok gondolat ébresztő dogot tudna előadni. NAGYON JÓ ELŐADÓ!
  Nagy István a Károli Gáspár Ref.Hittudományi E. Nagykörösi Főiskolai Karának főigazgatója, református lelkész – nagyon jó előadó !
  Böjte Csaba testvér csodálatos előadó és még sok minden!

  Válasz
 7. boresit
  boresit says:

  Köszönöm az eddigieket is!
  Várok minden ötletet továbbra is. Nem csak lelkészekét!
  És esetleg katolikus körökből valaki…?

  És csak egy gondolat a témával kapcsolatban:
  sajnos hazánkban túlságosan erős a felekezeti elkülönülés, a legtöbben csak a saját környezetükre, kegyességükre vagy felekezetükre vannak hatással. Kevés „felekezetközi” véleményformáló, szolgálattevő, missziós vezető van – ez sajátosan magyar jelenség.

  A magam részéről sokat munkálkodok a felekezetek közötti falak feloldásán, mert nagy szükség lenne arra, hogy a felekezetek „átjárhatók” legyenek, és ha van valahol egy-egy értékes ember vagy szolgálat, az ne csak egy felekezet keretein belül gyakorolhassa jótékony hatását, hanem az egész magyar egyház „élvezhesse” az ajándékát.

  Egy ilyen célú szolgálathoz keresem azokat, akikre érdemes figyelni, mert az is tanulhat tőlük, aki teljesen más felekezetben vagy kegyességi irányzatban éli hívő mindennapjait.

  Szóval várom tovább a javaslatokat!

  És +1x köszi mindenkinek!

  Válasz
 8. marti63
  marti63 says:

  Szia,szerintem ORBÁN BÉLA a SÓFÁR Messiáshívő zsidó közösség rabbija hiteles,tanításai keményen azokhoz szólnak akiknek szívében Krisztus él,igaz,mai.Minden kereszténynek szeretettel ajánlom!
  Az Omega Pünkösdi Gyülekezetben az ÚR által felkent pásztorok tanítanak,nevelnek,bármelyikük nevét említhetném:Prekopa Vilmos,Süveges Szabolcs,Süveges Imre…
  És végül Böjte Csaba az akinek szavaira,tetteire figyelnünk kell,példa- értékűek!
  Nagyon örülök,hogy megkérdeztél, köszönöm! Isten Áldása Mindenkinek!

  Válasz
  • schaadt emőke
   schaadt emőke says:

   Sziasztok! Rám mindenképpen Balla Frigyes , Meláth Attila , Mike Sámuel , Vadon Sándor Szenczy Sándor Baptista lelkészek hatnak épitőleg. Pintér Béla aki ugyan nem lelkész de nagyon drága ajándéka Isten országának épitésében . Pálhegyi Feribácsi Varga György pedig a házasság csodálatos gyógyitói.

   Válasz
 9. Kertész Győző
  Kertész Győző says:

  Talán nem sokan tudjátok de Ráki Tamás a miskolci Új Szövetség Gyülekezet
  pásztora jelenleg Floridában egy nemzetközi közbenjáró csapattal folytat imaharcot a tenger alatt. Igen, a tenger alatt szó szerint. Erőteljes
  szolgáló akinél Isten ereje, a Szent Szellem kenete Krisztusi jellemmel
  párosul.
  Meghatározó személynek tartom Hajdú István lelkipásztort, aki igen nagy
  szeretettel és jó gyümölcsökkel munkálkodik roma testvérek között.
  Hite óriási. A Szeretet Hídja Gyülekezetek vezetője, több helyen végez
  missziós munkát és pásztori szolgálatot. Valaki, aki nemcsak pásztornak mondja magát, de van pásztori szíve is.
  Fontosnak tartom Szabó Levente személyét is, aki szürke eminenciásként
  minden gyülekezet mögött ott van, és aki a radikális stratégiai jellegű
  szellemi harc, a belső gyógyítás egyik első, ha ugyan nem az első magyarországi képviselője.Az Isten Atyai Szívének bemutatója, aki nekem magamnak is áldásomra volt és van. A többi hozzászólóval is egyetértek, végre
  egy kezdeményezés, ahol elismerhetjük azokat, akiket az Úr is elismer,
  ahol nem a sárdobálás, hanem a testvéri szeretet és tisztelet hangja is
  megszólalhat. Megemlíteném Nagy Jenő lelkipásztort, evangélistát, aki
  a Krisztus Kegyelme Gyülekezeteket vezeti, és szolgálatát nemcsak Magyarországon, hanem a szomszédos országokban, sőt jelenleg Kanadában
  is jelek és csodák kísérik.
  A Biblia Szól Gyülekezetben is ismerek egy igazi vérbeli misszionáriust, Marian Józsefet, aki Pakisztánban, Törökországban,
  több muszlim országban az életét is kész feláldozni Krisztusért, és az evangéliumért.Köszi a lehetőséget.

  Válasz
 10. perx
  perx says:

  A PTF-ről inkább Csernel Andrást kellene meghívni. Ha pedig egy igazán radikális prédikációt akarnátok hallani, amit csak kevesen élnek túl, de utána a tag radikálisan odaszánja magát Krisztusnak, akkor a pásztói hites Nagy Pétert! Kockázat és mellékhatások tekintetében… :D

  Válasz
 11. Tóth Zsuzsanna
  Tóth Zsuzsanna says:

  Javaslom Farkas Zoltánt és feleségét, Editet Budapestről a Tiszta Szív
  gyülekezetből, akik a Szeretetre teremtve tanfolyamot szervezik.
  Tavaly részt vettem ezen, és nagyon sokat nyertem az ő munkásságuk
  által. Editet már csak azért is javaslom, mert az eddigi felsorolásban
  egy szem nőt nem láttam.
  A tanfolyamról a http://www.szeretet.extra.hu oldalon olvashatsz.

  Válasz
 12. Burger Pál
  Burger Pál says:

  Örülök az ilyen kezdeményezéseknek és sokszor sajnálattal tölt el amikor testvérek között felekezesdi „harcok vannak”.
  Szerintem nincsen üdvözitő Egyház, csak kizárolag Jézus Krisztusban lehet üdvözülni,ezért aki hisz Jézus Krisztusban az számomra Testvér..
  Szerintem akinek személye korunkban jelentős:
  1. Német Sándor (Hit Gyülekezette), a Vidám Vasárnap által több százezer otthonba jut el az Evangélium az otthonokba hazánkba és külföldön egyarát.Üzenete mindig a békességre és az Igazságra épül Isten Igéje által.
  2. Nagy József Evangélista-Hazánkba és külföldön is jelentős misziós tevékenységet folytat, külföldön Kambodzsától, Erdélyen keresztül,Szerbiába és volt orosz tagköztársaságokban.
  3. Hack Péter -korábban parlamentim képviselőként sokat tett azért, hogy ma szabadon lehesen az Evagéliumot hirdetni, olyan törvények meghozatalában segitkezett, mint az 1% törvény megalkotása..Ma inkább pásztorként szolgálja az Úrat minta családjával együtt
  A sort folytathatnám nem csak a Hit Gyülekezetéből hanem pl. a Babtista Szeretett szolgálat vezetője(neve nem jut sajnos eszembe)…

  Üdv. Robi

  Válasz
 13. Cseh Gábor
  Cseh Gábor says:

  Áldott és szeretet teljes napot mindenkinek.
  Nagyon áldott ez a honlap, és egy rövid megjegyzést tennék azok felé, akik nincsenek tisztába a hivőélet mibenlétét illetően. Ha bárki is talál a Bibliában olyan utalást, hogy melyik keresztyén közösség fog üdvözülni, akkor azt rögtön írjátok meg, mert én is váltok! Mégpedig azonnal! Mert eddig úgy tudtam, hogy akik elfogadták Jézus értünk tett áldozatát, azok üdvöséget nyernek! És ez minden féle felekettől független, legalábbis a Károli fordítású Biblia alapján.
  Akiknek szolgálata nagyon sokat segített az életemben és ezáltal Jézusra mindjobban figyelni, a következő pásztorok voltak. Katona László Baptista lelkipásztor, Meláth Attila Baptista lelkipásztor, Boros Dávid Baptista lelkipásztor, Cseri Kálmán Református lelkipásztor, Gulyás István USA-ban élő Pünkösdista lelkipásztor és nagyon sok országban szolgált már az evangélium örömüzenetével. Háló Gyula Baptista lelkipásztor, Szlovák Tibor Baptista lelkipásztor, Barkóczi Sándor lelkipásztort. Ezek a személyek mind ismerőseim, és szolgálatuk nagyon is sokat segített az örömüzenet megértésében, megismerésében.

  Válasz
 14. HarcsaHal
  HarcsaHal says:

  Sziasztok!

  Szenczy Sándor mindenképpen kellene.
  Pálhegyi Feri bácsi is tökéletes választás.
  Zenei téren Gál Dávidot javasolnám.
  Média misszióban pedig BiZz-t aki a civil nevü rádióban csinál műsorokat.
  azt hiszem Bíró Zoltán vagy Zsolt a rendes neve.

  Válasz
 15. Hallgat Krisztián
  Hallgat Krisztián says:

  Sziasztok!

  Én Budai Zsoltot, Olajfák Miskolc és Logos-Hungary;
  Görbicz Tamás Budapesti Autonóm gyülekezet.
  Perjési István Agape pestlörincz.
  Mondanám ilyeneknek mert nem csak a saját köreikben mozognak.

  Üdv: Krisztián

  Válasz
 16. Kovács Genovéva
  Kovács Genovéva says:

  Kedves Sándor az én drága Pásztoromat ajánlom mindenkinek meghallgatásra és meghallásra Dr. Almási Mihály a Baptista Teológiai Akadémia tanárai közül mindenkit László Gábor, Dr. Almási Tibor, Beharka Pál.
  A Közép Europai Akadémia tanárát Schlingloff Sándort is ajánlom mindenkinek a Biblia Szól
  Tisztelettel Kovács Genovéva Teológiát végzett

  Válasz
 17. Kono
  Kono says:

  Kovács Géza bácsi, Révész Árpád. Őket azért emelem ki, a „szellemi atyák” kevesen vannak ma Magyarországon.
  Sok nagyöreg, akik meghaltak, jópár fiatal, meg középkorú, de igazán érett, évtizedeket átharcolt ember kevés…

  Tud valaki esetleg NEM LELKÉSZt??? Én ismerek olyanokat, akiknek az élete hatással volt több mai frontvonalas szolgálóra is, vagy még ma is kapcsolatban állnak.
  Nem is a név számit igazán, hiszen nagyon sok jó szolgáló neve, akiknek tényleg van hatása, feledésbe merül, nem kapnak dicsőségfalat, el is kerülik azt.
  Hála Istennek ezekért az áldott emberekért!

  Válasz
 18. boresit
  boresit says:

  Két hozzászólást a kommentben megnevezettek határozott kérésére töröltem. Ezúton kérek elnézést és egyben megértést Nagy Mátyástól és Szabados Imrétől, akiknek ha kívánják, e-mailben részletesebben is elmondom, miért tettem így. Írjanak nekem privátban boresit[kukac]gmail[pont]com

  Válasz
 19. Takács Ferenc
  Takács Ferenc says:

  Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe MARCO DE LEEUW VAN VEENEN holland misszionárius testvérünket, aki anyanyelvi szinten megtanult magyarul, és mérnök-fizikusi pályáját odahagyva, Magyarországra jött feleségével-Jannekével- hogy rendkívül világos és lényeglátó módon tanítsa a Szentírásból mindazt amit megértett, hogy megmeneküljenek minél többen magyarok az eljövendő ítélettől.
  Nevét beírva a keresőbe sok előadásának anyaga elérhető a neten, többek között a http://www.theologion.hu oldalon is. Szeretettel ajánlom , Takács Ferenc

  Válasz
 20. Takács Ferenc
  Takács Ferenc says:

  Szeretettel ajánlom mindenkinek, mint nagyhatású tanítót Zimányi József ref. lelkészt (már az Úrnál él), aki annak idején levelet írt Sztálinnak, hogy térjen meg, ezután Szibériába vitték, de túlélte. Prédikációit a http://www.zimanyi.hu oldalról hallgathatod.
  A Mária rádióban időnként hallható Dér Katalin ókortudós Biblia magyarázata. Rendkívül tiszta és világos, minden sallangtól és tévtanítástól mentesek a magyarázatai. Megtérésének története is fent van a neten és sok más is tőle.
  Őt is szeretettel ajánlom Takács Ferenc

  Válasz
 21. Takács Ferenc
  Takács Ferenc says:

  Dr Pálhegyi Ferenc hívő pszichológus, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat, kiötlője, megalkotója előadója. Hétfő esténként 18 órai kezdettel a Ref. Egyh. épületében,Budapesten a Ráday u. 28. II. emeleti dísztermében 1-1 1/2 órás előadások keretében igyekszik a Szentírás alapján kényes, mai fiatalokat foglalkoztató kérdésekre választ adni. Korábbi sorozatai – előadásai a http://www.bhsz.hu oldalról letölthetőek.
  Szeretettel ajánlom, Takács Ferenc

  Válasz
 22. Takács Ferenc
  Takács Ferenc says:

  Katolikus körökből Barsi Balázst, mint magával ragadó evangelizáló előadót is ajánlom. Kérem azért, hogy kontrollal hallgassátok, mert némely dologban nem teljesen hű a Bibliához, viszont rendkívüli előadó. Szeretettel, Takács Ferenc

  Válasz
 23. iambandee
  iambandee says:

  Kapcsolódva korábbi postokhoz, én is javaslom

  Szenczy Sándor baptista lelkészt, egyben a BSZA vezetőjét,

  id. Kovács Géza volt baptista lelkészt,

  Chernel András pünkösdi lelkészt, egyben a PTF tanárát,

  Szabó Leventét,

  Orbán Béla rabbit a Messiáshívő Közösségből,

  Süveges Imrét, az Omega Hálózat vezetőjét,

  Görbicz Tamás mellett Piszter Ervint és Takács Ferencet, vagyis a BPA vezetőségét,

  és még néhány új nevet:

  Pintér Bélát, aki nem lelkész, és beleillik a kategóriába (hiszen nagy hatással van a mai keresztényekre, nem felekezeti határok között mozog, változást generál, és letett valamit az asztalra).

  Jónás János pásztort, aki a munkácsi roma nyomortelepen az Új Élet Gyülekezet vezetője, egyben a tavaly 18 roma gyülekezet csatlakozásával megalakult Új Élet Roma Egyház püspöke is. (Szenczy Sanyi segíthet kapcsolatba lépni vele.)

  Válasz
 24. Rinkó Sanyi
  Rinkó Sanyi says:

  Sziasztok!

  Dr. Szigeti Jenőt ajánlom nagyon sok szeretettel a Hetednapi Adventista Egyházból. Évtizedeken keresztül tanított, épített, pásztorolt. Nem csak szószékről, egyetemi, főiskolai katedrákról hanem életével is! Jelenleg is aktív: prédikál, előadásokat tart az ország egész területén, könyveket ír stb…

  Válasz
 25. saab
  saab says:

  Két gyakorlati dolog jut eszembe:
  1. vajon átlagosan hány nap kell ahhoz, hogy egy újabb nagyszerűnek vélt előadóról kiderüljön valami egészen kiábrándító dolog az egyházban??? Ez törvényszerű, hogy minél több dicsőség marad meg nálunk, annál kevésbé vagyunk hasznára Istennek. Nagy példa számomra Pál apostol, aki amikor úgy érezte, hogy túl sok dicsőség veszi körül, elindult Jeruzsálembe. Építhetett volna egy megagyülekezetet, de ő inkább vállalta a fogságot, és azt, hogy magára marad. Persze, ha a tanítványság háttérbe szorul, akkor nélkülözhetetlenné válunk. :D És jaj annak a gyülekezetnek, ahol én vagyok nélkülözhetetlen, és nem Krisztus. :)
  2. Alig várom már, hogy részt vehessek egy olyan konferencián, ahol a háttérmunkások mondják el, hogyan élik meg a hitüket. Én abból tudnék sokat tanulni, mert én is egy ilyen névtelen háttérmunkás vagyok. :)

  Szóval nem akartam megsérteni senkit, meg kisebbíteni bárkinek az érdemeit, csak tényleg ez a kereszténység nem úgy van, ahogy a világban…:) És csak azért bátorkodtam leírni ezeket a gondolatokat, mert a kérdés úgy hangzott el, hogy kik vannak a legnagyobb hatással…:) Rám ők voltak legnagyobb hatással, akik egy ilyen listára sosem kerülnének fel…

  Válasz
 26. giora
  giora says:

  Mekdsz: Járay Márton (egyetemi hatás, felekezetközi)
  Barnabás Csoport: Hélisz Kati (lelkigondozás), Kerekes Szabolcs (Mátrix-beszélgetések)
  Fék: több név is, pl. Baczinsky Laci – országos munka, hatásuk az oktatásra
  Élet Szava: Kádár Laci, Csikós, Gábor – egész Kárpát-medence, evangelizációk, Aids
  Amaro Del együttes (cigány-magyar kapcsolat)

  Válasz
 27. szenczy sándor
  szenczy sándor says:

  Sziasztok! Én mindenképpen figyelmetekbe ajánlanám a Koszta Imrét aki szerintem a legnagyobb munkát végezte eddig a cigányok körében de rengeteg magyar gyülekezetben is szeretik a szolgálatát.
  A világ nagyon sok országában is megfordult mint igehirdető de ha meghívjátok a legutolsó faluba is elmegy szolgálni, igazi evangélista!
  Több mint 50-en gyülekezet alapitásában vett részt de ismerjétek meg személyesen és nem fogtok csalódni!
  Üdv, Szenczy Sándor.

  Válasz
 28. Névnemszámít
  Névnemszámít says:

  Perjesi István (Pestlőrinci Agapé)
  Pintér Béla (Debreceni Szabker)
  Lakatos Péter (Debreceni Szabker)
  Folk Iván (Szeretet Közösség)
  Rácz Lajos (Bicskei Baptista Gy.)
  Németh Sándor (Hit Gy.)
  Ruff Tibor (Hit Gy.)
  Mészáros István (Hit Gy.)
  Hack Péter (Hit Gy.)
  Pajor Tamás (Hit Gy.)
  Gyárfás István (Bp-i Autonóm Gy.)
  Szenczy Sándor (Baptista Szeretetszolgálat)
  Böjte Csaba (Erdély)
  Németh Jonathán

  Válasz
 29. grafomann
  grafomann says:

  Elnézést, ha jól láttam, eddig még senki nem írta, szeretném felhívni a figyelmet Kovács Ákos előadóművészre, aki igen tiszteletreméltó szolgálatot végez, egyedülálló módon Magyarországon. Szövegeivel – amelyek közül nem egy tömény keresztyénség – 100 ezreket ér el, és szólít meg. Elkötelezett katolikus keresztyén, talán a legbefolyásosabb – ha már felekezeteken átívelő hatásról beszélünk.

  Pintér Béla – felekezeteken, generációkon és országhatárokon átívelő szolgálatot végez.

  Lehet hogy törlésre kerül (meg most politikailag nem annyira korrekt a dolog), de Orbán Viktor elkötelezett református keresztyén, aki kiválló kapcsolatokkal rendelkezik a római katolikusokkal is.

  És, hogy egy olyan emberre is felhívjam a figyelmet, aki a ‘háttérben’ dolgozik: Mike Tamás, aki fiatalok százainak mentette meg az életét vagy fizikailag is, vagy erkölcsileg lelkileg. A legjobb lelkigondozó, akit ismerek, pedig én is megfordultam már pár felekezetben.

  És természetesen Németh Sándor (már, ha elvállalja).

  Válasz
 30. Fruska
  Fruska says:

  Huu, hat nem is tudom hol kezdjem …

  Szeretném előrebocsátani, hogy nem áll szándékomban senkit sem megbántani, megsérteni, viszont ez már egy ideje bennem van.

  Engem nagyon zavar az a fajta „Orbán kultusz”, ami bizonyos egyházakon belül folyik.

  Azt nagy bajnak tartom, ha a szószékről is Orbánt „istenítik, hirdetik”, és a testvérek sem tudnak másról beszélni, Jézus helyett a politikával van tele a szívük. Ennek következtében sajnos tudok jó pár emberről, aki inkább nem jár templomba és miattuk nagyon fáj a szívem!

  Ezzel csak én vagyok egyedül?

  Válasz
 31. Sipos Andras
  Sipos Andras says:

  Orbán és Orbán közti külömbségre figyuzz:a László egy olyan igehirdető Temes megyében,aki a délafrikai ébredésnek is átszellemültje.A politikusról nincs személyes ismeretem.De hogy befalaz egyházunk Személyi Szégyenének,aki kiiktatta a 7.parancsolatot,-se köpni,se nyelni nem tudok.Számomra az egyik leghitelesebb,ha a hitelt lehet fokozni,Bódizs Miklós a hátszegi ref.evangélista,Legkeményebb lelkigondozóm Szilágyi András-baptista talán-Kolozsvárról,aki megtanitott sokunkat szappant enni(vállalni a hülyeségig is az üldözöttség lehetőségét a kommunista életkorunkban)

  Válasz
 32. Sipos Andras
  Sipos Andras says:

  tényleg sok név összejött,s örülök a sok ismétlődésnek.Sokan unjuk az egészet átolvasni,s az ötletünk máris nem egyedi.S ez a jó.Feleségem unokatestvérei a Mike Sámuel és József baptista lp.-k,addig ne haljon meg egyikőtök sem,amig Horváth Leventétől nem halljátok meg,mibe érdemes belehalni,ref.iszákosmentős,Erdély közepén:Magyarózdon.Petisor Constantin rom.kat.esperes barátom pedig vagy sírósan nevettet,mint egy Luther,vagy tréfásan vezet a sírás felé:ő maga a hasonlatom.Azt még elmondom,hogy még a beszélőknek,nekünk is áll az az igazság,hogy a hit hallásból….Ide érkezik Kóródi Csaba Marosvásárhely-i kórházlp.,aki siketnémákatevangelizál…..

  Válasz
 33. theocentrikus33
  theocentrikus33 says:

  Isten áldását kérem a szentesi református lelkész-házaspárra, Gilicze Andrásra és társára Erzsikére.Steinbach József püspök úr szolgálata is példamutató.

  Válasz
Újabb kommentek »

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük