Nagyvilág, kiskeresztény

Találós kérdés… melyik az az ország, amelyikben 335 milliószoros (!) az infláció, és a lakosság 90%-a munkanélküli, akik semmiféle segélyre nem jogosultak. Ja, és nagyobb, mint MO.

Néha nagyon el tud keseríteni, amikor ilyenekről olvasok. És többek között ezért is tisztelem nagyon Bonót a U2-ból, mert volt arca még a Bush idejében odamenni az USA elnökéhez azzal, hogy el kéne engednie 21 afrikai ország teljes adósságállományát, és amikor Bush megkérdezte, hogy ugyan mire fel, akkor Bonó csak letett egy Bibliát az elnök orra elé, és ennyit mondott: Mert Isten erre kötleez téged, mint hatalommal bíró vezetőt! – Nem hiába jelölték Béke Nobel-díjra (mármint Bonót, nem Bush-t :-) Szuper a vele készült riportkönyv, ajánlom olvasásra! Egy teljes fejezetben beszél a hitéről(vagyis mindenütt beszél róla, de egy teljes fejezet vanennek a témának szentelve).

Egyszóval: mi is a szerepünk a nagyvilág történéseiben? Van-e értelme bármin is egyáltalán gondolkodnunk mondjuk Zimbabwéval kapcsolatban (ja, erről az országról volt szó az előbb), vagy még a saját házunk táján (hazánk táján) sem tudunk semmi érdemlegeset Jézus nevében, Isten dicsőségérevéghezvinni?! Néha porszemnek érzem magam. Mit is kéne csinálni…?

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük