Kedves Barátaink, Olvasóink, Támogatóink!

Ahogy azt tavaly év elején, illetve a regisztrációnál is jeleztük, az APCSEL29 2016-tól minden korábbi és új tréninganyagát, adatbázisát ingyenesen elérhetővé tette és teszi, “cserébe” adományokat és támogatásokat fogad a szolgálatának és munkájának biztosításához.

A tavalyi év elején töröltük a korábbi, hat éves felhasználói adatbázisunkat, hogy frissítsük a címlistánkat és lássuk, mekkora igény van egyáltalán arra, amit csinálunk és képviselünk. Közel 500 felhasználó regisztrált újra vagy először – akiknek hálásan köszönjük a bizalmát.

Honlapunkat a tavalyi évben több mint 32.000 egyedi látogató kereste fel, plusz 16.000 egyedi látogató a Tonhal Magazint. A két oldalon közel kétmillió oldal lekérésünk volt, és több mint 130 Gb-nyi anyagot töltöttek le tőlünk. Ami számomra sokatmondó statisztikai adat, hogy a látogatások közel 15%-a a fél órás, 7%-a az egy órás olvasgatást is meghaladta egyszerre – vagyis sokan sok időt töltöttek írásaink olvasásával.

A tavalyi támogatásokról csak egy mondatban: a regisztrált felhasználóink egyhatoda ajánlott fel támogatást a regisztrációkor. Kicsivel több mint 800.000 Ft-nyi felajánlást kaptunk a tavalyi év során, ennek körülbelül a fele érkezett meg. Mindenkiért nagyon hálásak vagyunk, akik egyáltalán használják az anyagainkat, akik gondolnak ránk és imádkoznak értünk, és külön köszönjük azoknak, akik 2016-ban anyagilag is támogattak minket.

2017-es tervek és vállalások

Mostanában sokat foglalkozok a közösségi finanszírozás tanulmányozásával, így a 2017-es támogatásgyűjtési kampányunkat ilyen módon szeretném meghirdetni. Lehet, hogy szokatlan, sőt, talán kontraproduktív is lehet – de legalább kapunk egy visszajelzést arról, mekkora igény van az APCSEL29 szolgálatára. Ennek a rendszernek a Kickstarteres támogatásgyűjtési modell a kiinduló pontja, aminek a lényege abban áll, hogy teszünk bizonyos konkrét felajánlásokat, és ha összejön a hozzá szükséges támogatás, akkor azok biztosan megvalósulnak. Ha nem, akkor a megvalósulásuk a rendelkezésre álló szabad kapacitásunk függvénye lesz.

A támogatásgyűjtési kampányunk jelenlegi (2017.02.01) eredménye: 410.000 Ft
Ez tartalmazza a 2017-es évre felajánlott egyszeri és rendszeres támogatásokat.

A KAMPÁNYUNK MÉRFÖLDKÖVEI:

300.000 Ft – Az APCSEL29 munkájának folytatása – ez magában foglalja a honlapok fenntartását, és az anyagaink folyamatos bővítését, egyelőre konkrét vállalások nélkül.

500.000 Ft – Heti egy új cikk – mindenképpen lesznek új cikkek, az előző posztomban már két nagy témát jeleztem is, de ha elérjük ezt a mérföldkövet, vállaljuk, hogy az APCSEL29-en minden hétfőn meg fog jelenni egy tartalmasabb cikk vagy tanulmány. Aki ismer személyesen, ismeri az anyagainkat, tudja, hogy nagyon komoly háttérmunka van minden egyes írásom, prédikációm, tanulmányom mögött, tehát ez a részemről egy komoly vállalás, illetve az APCSEL29 archívumában egy komoly bővülést fog jelenteni.

650.000 Ft – Tehetségtérkép – új tréninganyag összeállítása – a Generáció-fókuszú szolgálat mindenképpen el fog készülni tavaszig, és mindenképpen lesz Kreatív Tanítás II. is – ezek teljesen függetlenek a támogatásgyűjtésünk eredményétől. Minden más per pillanat még esetleges, sok dolog függvénye. Ha elérjük ezt a mérföldkövet, akkor viszont egészen biztos, hogy 2017-ben elkészítjük és természetesen ingyenesen elérhetővé tesszük a Tehetségtérképről és szolgálati ajándékokról szóló komplex tréninganyagunkat, amellyel már tavaly is több gyülekezetben szolgáltunk.

750.000 Ft – Még egy teljesen új tréninganyag összeállítása – Ennek a témáját most még nem szeretném fixálni, de e mérföldkő után vállaljuk, hogy még egy nagyobb lélegzetvételű képzési anyagot elkészítünk, ebookkal, hang- és esetleg videóanyagokkal, prezentációkkal.

1,000.000 Ft – A Prédikációs adatbázis újjáépítése – A 2000-es évek második felében működött egy prédikációs adatbázisunk, amelyben 12.000 prédikáció írásos anyagát dolgoztuk fel. Több ezren használták rendszeresen, elsősorban lelkészek és tanítók. Aztán az adatbázis keretrendszere elavulttá vált, és leállt. Ez egy nagyon komoly fejlesztést és jelentős élő munkát is igénylő vállalkozásunk volt, szó szerint több ezer munkaóra és több millió forint ment el a felépítésére. Sokszor terveztem már a rendszer újjáépítését, mert azóta is sokan keresik ezt a magyar nyelven hiánypótló lehetőséget a felkészüléshez. Ha elérjük ezt a támogatást, akkor 2017-ben újraprogramoztatjuk és újraindítjuk a prédikációs adatbázisunkat, és természetesen teljesen ingyenes mindenki számára elérhetővé tesszük. És csak megjegyzésként: ennek az összegnek a nagy része el fog menni erre a projektre, de megérné a befektetést, mert nagy segítséget kapnának a haza igehirdetők.

És ami független a támogatásgyűjtési kampányunktól

Ezekről részben írtam már az utolsó, decemberi posztomban, de most kiegészítem a listát:

1.) Kreatív Tanítás 2. bővített kiadás

A kreatív Tanítás oktatócsomagunk nagy siker volt – nem csak egy tréninganyag volt, hanem oktatási segédanyagokat is tartalmazó eszköztár. Az első kiadás óta rengeteget tanultunk és fejlődtünk ezen a téren, iskolát alapítunk, Eszterem pedig mostanság indul Finnországba, hogy a finn oktatási módszereket “begyakorolja” egy negyedéves ösztöndíj keretében. A kreatív Tanítás második kiadása egy jelentős bővítést fog tartalmazni, még több módszer és még több konkrét eszköz lesz a csomagban.

Mindazok, akik a mostani támogatási kampányban legalább 15.000 Ft-tal hozzájárulnak az APCSEL29 2017-es munkájához, a Kreatív Tanítás csomagot ingyen meg fogják kapni! A megjelenését nyárra ütemezzük, hogy a 2017/18-as tanévre való felkészülésben már lehessen használni a csomagban lévő eszközöket.

2.) Churchresponder

Mivel jelentősen megváltozott a szoftverkörnyezet, és az internetes kommunikáció átköltözött a mobileszközökre, a churchresponder befejezése és kiegészítése elég nagy feladat – de idén mindenképpen útjára bocsátjuk.

3.) Churchbarometer – vagyis a gyülekezeti állapotfelmérő

Ennek a munkálatai is megkezdődtek már, de ugyanaz érvényes rá, mint a responderre: mivel nem csupán egy honlapot, hanem mobilapplikációt is kell készítenünk hozzá, időben, munkában és anyagiakban is jelentős erőforrásokat igényel a projekt – de 2017-ben ez is útjára fog indulni.

A Churchresponder és a Churchbarometer gyülekezetek számára fejlesztett, regisztrációs díj keretében igénybe vehető szolgáltatások lesznek – ezt szeretnénk előre jelezni. Ezért is függetlenek a támogatásgyűjtési kampányunk eredményétől.

Még egyszer hálásan köszönjük azt, hogy eddig követtetek bennünket, reméljük, Istenünk áldássá tudta formálni mindazt, amit az APCSEL29 keretében megoszthattunk veletek – és bízunk abban is, hogy 2017-ben is folytathatjuk ezt a munkát és szolgálatot.

Ha támogatnál minket, kérjük töltsd ki ezt az űrlapot!

Minden mezőt kérünk kitölteni – mivel nekünk minden beérkező támogatásról számlát kell kiállítanunk! Az elektronikus számlát “Éves szolgáltatási díj” megnevezéssel tudjuk kiállítani. Amennyiben kéred a számlát, jelezd ezt is az űrlapon, és emailben elküldjük. Köszönjük!