Meghívható előadások és képzések


Az APCSEL29 szolgálatának keretében örömmel vállalunk előadásokat, gyülekezeti hitmélyítő alkalmakat, lelkészeknek, vezetőknek és presbitériumoknak szóló továbbképzéseket azokban a témákban, amelyek kidolgozásába sok időt és munkát fektettünk, s amelyeket évek óta tartunk különböző felekezetekben, oktatási intézményekben, szakmai továbbképzéseken.

Z-GENERÁCIÓ

Az előadás első harmadában bemutatjuk és összehasonlítjuk az együtt élő generációkat, a fiatalokat és a szülőket az élet legfontosabb dimenzióiban, a gondolkodásmódjukban, a kapcsolatokhoz, munkához, anyagiakhoz, élethez való alapvető hozzáállásukban. Ezután kifejezetten a 8-22 éves generáció életére fókuszálunk, ők a Z-generáció, az ő szokásaikról, jellemzőiről szól az előadás nagyobbik része, amely egy kifejezetten érdekes és megdöbbentő, felrázó és sok szempontból sokkoló előadás, amelyben olyan témák kerülnek bemutatásra, mint az olvasás és szövegértés, a kreativitás, a technológia-függőség és annak a neurológiai hatásai, a mai fiatalok szexuális és párkapcsolati szokásai, az online  pornográfia, a számítógépes játékfüggőség, az okostelefonok és a közösségi média személyiségformáló hatásai. Az előadás tényanyagát rengeteg naprakész felmérés és statisztika adja, rengeteg példával, esettanulmánnyal és megoldási javaslatokkal együtt, amelyeket egy kifejezetten jópofa prezentáció kíséretében mutatunk be.

Ezt az előadást rendszeresen tartjuk lelkészképzéseken, általános- és középiskolákban, egyetemeken, keresztény ifjúsági táborokban és konferenciákon – a osztály- és iskolaközösségeknek, fiataloknak, pedagógusoknak, szülőknek. Az utóbbi években talán a leggyakrabban meghívott és legnépszerűbb előadásunk, amelyet fókuszálni tudunk a célcsoport és a rendezvény jellege szerint is, kiemelve az alkalom jellege szerinti témákat.

Az előadás kényelmesen kétszer másfél órába fér bele, de alkalmazkodunk a rendelkezésre álló időkerethez.

A GYÜLEKEZETI ÉLET NYOLC PILLÉRE

Leírás hamarosan…

KREATÍV TANÍTÁS

A frontális és egyoldalú információátadás a 21. század interaktív korszakában már nem hatékony, sem az iskolában, sem a gyülekezetekben. A kreatív tanítás lényege, hogy minél változatosabb eszközökkel és módszerekkel, a lehető legjobban személyre szabva a tananyagot inspiráljuk a tanulóinkat arra, hogy fejlődjenek és változzanak. Nem csak tudást adunk, hanem készségeket fejlesztünk, és ezen túl leginkább inspirálunk és motiválunk – ez a tanítás lényege.

A képzés során negyven különböző módszert mutatunk be, miközben felvázoljuk a hatékony és motiváló tanításról szóló víziónkat, amely egyaránt alkalmazható iskolai és egyházi, gyülekezeti környezetben. A képzést eddig iskolai tanári karoknak, hittantanároknak és lelkészeknek tartottuk meg, illetve egy oktatói csomag is készült (ami jelenleg nem kapható, de tervezünk újranyomást belőle).

TÉPŐZÁRAS PRÉDIKÁCIÓ

Leírás hamarosan…

ONLINE MISSZIÓ

Leírás hamarosan…

TÁMOGATÁSGYŰJTÉS

Leírás hamarosan…